19 Kasım 2014 Çarşamba

Kayısı kıvamında yumurta pişirmek



             
Yumurtayı çok sevdiğim için özellikle kayısı kıvamında yumurta ya dayanamam.Sevgili bikiniprejesi de çok tatlı dille anlatmış bende paylaşmak istedim.
Herkese afiyet olsun.


                                                Tam Kıvamında Kayısı Yumurta
---Kendi kabında buzdolabındaki yumurtalar haşlama tenceresine, hak ettikleri hassasiyetle, yavaşça bırakılır.
---Tencere, yumurtaları biraz geçecek kadar soğuk su ile doldurulur.
---Suya bir çimdik tuz katılır.
---Kısık ve orta ateş arasında kaynamaya bırakılır.
---Yumurta dikkat ister. Pişirirken, gözler üzerinden ayrılmaz.
---Hafifçene kaynamaya başlayınca, ateş ortanın biraz üstü seviyeye getirilir.
---Eksiksiz 2 dakika boyunca kaynatılır.
---Tencerenin altı kapatılır.
---Çeşmenin soğuk tarafı nazikçe açılır.
---Tencere, suyu ve yumurtalarıyla çeşmenin altına tutulur.
---Devirdaim hesabı, içindeki su soğuyana kadar çeşmenin altında bekletilir.
    Artık yumurtalar nefis kıvamlı kayısıya dönüşmüştür.

http://bikiniprojesi.blogspot.com.tr/ bloğundan alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder